‘Wie nieuwe werelden wil ontdekken,
heeft de moed nodig om de kust uit het oog te verliezen’

NIEUW! – Gestalt avontuur Zweden 

Durf jij het aan? Een week lang back to basic én offline zodat er tijd en ruimte ontstaat om stil te staan bij vragen die in je leven en jezelf te ontwikkelen?

Dit Gestalt avontuur is een ervaring die je verrijkt in je kijk op jezelf, je leven en je loopbaan. Door je los te maken uit je bestaan en je vaste patronen te verlaten, leer je tijdens deze expeditie vanuit nieuwe perspectieven naar jezelf te kijken. Je ontdekt waar je kracht zit en wat voor jou belangrijk is. Je ontdekt ook wat je vasthoudt en wat er voor jou nodig is om een verandering tot stand te brengen of verdieping in je persoonlijke ontwikkeling aan te brengen.

Voor wie?
Deze reis is voor iedereen die zich vanuit het gedachtegoed van Gestalt persoonlijk of professioneel verder wil ontwikkelen. We vertrekken met een diverse groep mensen die allemaal met een eigen persoonlijke leervraag aan deze expeditie deelnemen.

De expeditie is bij uitstek geschikt als je:

  • je eigen wensen, behoeftes en ambities wilt leren voelen
  • balans zoekt tussen denken en doen, hoofd en hart, lichaam en geest
  • de speelruimte wilt opzoeken tussen zorg voor jezelf en zorg voor de ander
  • keuzes wilt kunnen maken die in lijn zijn met wie je werkelijk bent
  • de avonturier in jezelf (weer) wilt ontmoeten

Durven doen
Tijdens deze expeditie nemen we je mee naar de ongerepte natuur van Nationaal Park Kosterhavet voor de westkust van Zweden. Je geeft je over aan het spel van de natuur en ontdekt per kajak onbewoonde eilanden, waar je back to basic gaat en hout zult moeten sprokkelen om vuur te maken. Hoewel we veel samenwerken als groep, is er op de eilanden ook veel ruimte voor jou als individu. Zo is er per dag in elk geval één dagdeel rust ingebouwd (ochtend, middag of avond) waarin je tijd hebt voor reflectie of simpelweg kunt bijkomen van de inspanningen van die dag. Tijdens de expeditie streven we ernaar om op drie verschillende eilanden ons kamp op te slaan. De kalmte of de ruigheid van de zee en de weersomstandigheden laten zich echter niet voorspellen, en zo ook het verloop van de expeditie niet. Buiten de gebaande paden staat niets vast en is improviseren eerder regel dan uitzondering. En juist dát maakt deze reis interessant. Ervaringen buiten je comfort zone geven ruimte voor groei, saamhorigheid en samenwerking. Tijdens deze expeditie neemt ‘durven doen’ dan ook een belangrijke plaats in.

Jouw leerproces

Wij begeleiden jou in je persoonlijke leerproces. Vanuit onze overtuiging dat jij verantwoordelijk bent voor jouw proces, gaan we samen op een afwisselende en ontspannen manier de diepte in. We starten met een persoonlijke intake in Nederland, waarin we jouw leervraag verkennen en met jou je doelen voor de reis vaststellen. Deze wordt gevolgd door een kennismakingsbijeenkomst met alle deelnemers kort voor vertrek. Daarna ontmoeten wij elkaar weer in Zweden, waar het werkelijke avontuur begint.

Samen kom je verder
In Zweden werken wij vanuit het principe: ‘Alleen ga je sneller, samen kom je verder’. Wij geloven dat je jezelf niet kunt ontwikkelen zonder de ander. Een expeditie is geslaagd als zelfzorg en zorg voor de ander in balans zijn. Regelmatig zullen we in situaties komen waarin er een spanningsveld ontstaat tussen jouw behoeften versus de behoeften van de ander(en). Deze crises zijn momenten van groei, waar iedereen sterker uit komt. Hier zit de kracht van onze expeditie.

Wat levert het je op?
Deze expeditie brengt je weer in contact met je innerlijk kompas. De ervaringen die je opdoet vergroten je zelfinzicht, verrijken je vaardigheden en leren je hoe je je creativiteit kunt aanboren om vraagstukken op te lossen, zowel alleen als in verbinding met anderen. Je hebt ervaren hoe het is om de kust uit het oog te verliezen, zodat je nieuwe werelden kunt ontdekken.

Wil je je aanmelden of meer informatie over deze expeditie? Neem dan nu contact met ons op!

Veiligheid

Tijdens de reis verplaatsen wij ons per kajak tussen de eilanden. Dit doen we uiteraard niet onvoorbereid. De eerste dag van de expeditie starten wij met een uitgebreide basistraining in kajaktechnieken en veiligheid, verzorgd door gecertificeerde instructeurs. Je leert én ervaart hoe je je kajak bestuurt en hoe je moet handelen als je met je kajak in problemen komt. Zo oefen je onder meer hoe je, als je onverwachts omslaat, uit en weer in je kajak kunt komen. En ook hoe wij elkaar daarbij als groep kunnen assisteren. Je krijgt een standaarduitrusting mee met o.a. neopreenkleding en een zwemvest.
Ten aanzien van je gezondheid is het belangrijk dat je lichamelijk fit bent en over een gemiddelde conditie beschikt. Je hebt geen kajak- en outdoorervaring nodig om mee te kunnen op deze reis.

 

Praktische informatie

Voor wie
Voor iedereen die zich persoonlijk of professioneel verder wil ontwikkelen.

Aantal deelnemers
Minimaal 8, maximaal 12

Data
mei/juni 2020. De definitieve data worden in het najaar van 2019 bekend gemaakt. Heb je belangstelling voor deze reis, laat het ons alvast weten!

Locatie
Nationaal Park Kosterhavet voor de westkust van Zweden.

Trainers/opleiders
Richard Krawczak, Gestalt- en leertherapeut
Yvonne Kerkhof, Loopbaanprofessional

Kosten
Deze Gestalt expeditie is een nieuw product dat we eenmalig tegen een zeer gereduceerd tarief in de markt zetten.

De kosten bedragen slechts € 1.550,00 (exclusief vervoer naar en van Zweden). In de reissom zijn alle lokale reis- en verblijfskosten inbegrepen.

Vergoedingen
Het kan zijn dat je een deel of het geheel van dit traject vergoed kunt krijgen vanuit een Persoonlijk Ontwikkelbudget van je werkgever. Informeer hiernaar bij HR of je leidinggevende.

Voor zelfstandig ondernemers zijn de kosten van de expeditie zakelijke kosten als je deelneemt vanuit een zakelijk motief.

Volg je een opleiding dan kun je de expeditiekosten aanmerken als studiekosten als dit leertraject wordt aangewend om te voldoen aan de voorwaarden van je opleiding.

De individuele sessies leertherapie kun je (deels) vergoed krijgen van je zorgverzekeraar, als je aanvullend verzekerd bent voor Gestalttherapie.

Wij helpen je graag om te onderzoeken of je voor een vergoeding/aftrek van kosten in aanmerking komt.