‘Soms moet je eerst op reis gaan om de weg naar huis terug te vinden.’

Solo-avontuur Zweden

Wil jij loskomen van alle hectiek van het dagelijks leven? Jezelf ont-moeten, alleen, in de natuur? Een moment van bezinning, voor nieuwe inzichten of om antwoord te vinden op vragen die bij je leven?

Dit Solo-avontuur is een 5-daagse reis, waarvan je 4 dagen alleen doorbrengt op een onbewoond eiland aan de westkust van Zweden. Met niets anders dan je tent, een houtbrander en genoeg eten en drinken om je dagen door te komen. Hoe je deze dagen vult, is aan jou.

Stilte horen
In de prachtige natuur van het Nationaal Park Kosterhavet kun je de stilte nog horen. Er zijn geen uitvluchten, geen afleidingen. De rotsachtige kust en eenzame stranden bieden je daarmee het ideale decor om je los te maken van je bestaan. Het ‘niets’ doen zorgt ervoor dat je in contact komt met jezelf en zicht krijgt op dat wat echt belangrijk voor je is.

Voorbereiding
Ook al breng je je dagen alleen op een eiland door, je voorbereiding doen we samen. Voorafgaand aan je vertrek stellen we in een intakegesprek gezamenlijk het doel van jouw solo vast.

Solo avontuur
Op de eerste dag ontmoet je de deelnemers die ook een Kairos Solo gaan maken. Na de aftrap met een gezamenlijk programma, brengen wij je naar je ‘eigen’ eiland. Dit is de start van jouw Solo avontuur.

Tijdens je Solo zorgen we dagelijks dat we een teken van leven van je ontvangen, zonder daadwerkelijk contact met je te hebben. In geval van nood zijn we in ons basiskamp 24-uur per dag bereikbaar. Als we je aan het einde van je Solo weer ophalen, delen we in het basiskamp onze ervaringen met elkaar rond het kampvuur. Zodra je ervaring woorden krijgt, krijgt het betekenis. 

Praktische informatie

Voor wie?
Voor iedereen die het avontuur van het ‘alleen zijn’ zoekt.

Aantal deelnemers
Minimaal 6, maximaal 8

Data
juni 2020. De definitieve data worden in het najaar van 2019 bekend gemaakt. Heb je belangstelling voor de Kairos solo, laat het ons weten!

Locatie
Nationaal Park Kosterhavet voor de westkust van Zweden.

Kosten
De kosten bedragen € 695,00 (exclusief vervoer naar en van Zweden). In de reissom zijn alle lokale reis- en verblijfskosten inbegrepen.

Tip
Heb jij een persoonlijk ontwikkelbudget van je werkgever, dan kan het zijn dat de Kairos Solo voor jou vergoed wordt.

Expeditieleiders
Richard Krawczak, Gestalttherapeut
Yvonne Kerkhof, Loopbaanprofessional