Kairos

In de tijd van de oude Grieken bestond er naast de mythische god Chronos, nóg een god van de tijd. Deze god heette Kairos, de god ‘van het geschikte moment’. Kairos was de meest rebelse kleinzoon van Chronos. Waar Chronos onverstoorbaar doortikt en de tijd laat verstrijken in minuten, uren en dagen, staat Kairos juist voor een onderbreking daarvan. ‘Kairos-tijd’ was de tijd die ertoe deed, de tijd die kansen bood of voor een doorbraak wist te zorgen. En daarmee vertegenwoordigde Kairos al die momenten van schoonheid, inzicht en daadkracht die het leven bijzonder maken.

Met Expeditie Kairos creëren wij een moment waarin je de chronologische tijd kunt overstijgen, zodat jij verdieping in je persoonlijke ontwikkeling kunt doormaken of een keerpunt in je werk of leven in gang kunt zetten. Tijdens Expeditie Kairos word je begeleid door Richard Krawczak en Yvonne Kerkhof. Beide expeditieleiders zijn avonturiers, leren van elkaar en inspireren elkaar. Wij kijken ernaar uit om samen met jou je eigen ontdekkingsreis aan te gaan.

Richard Krawczak

Richard is Gestalttherapeut met specialisatie in gezinstherapie en relatietherapie. Praktijk Comperio in het Friese Nij Beets is de praktijk waar hij als zelfstandig en vrijgevestigde therapeut werkt. In zijn vrije tijd is hij gepassioneerd zeekajakker. In die hoedanigheid heeft hij in 2016 de stilte en de verte gezocht gedurende een vijf maanden durende solotocht langs de ruige kusten van Noorwegen. In 2017 doorkruiste hij de tidal races van de Inner Hebriden in Schotland.

Hij zal je uitnodigen je eigen, soms diepgewortelde, overtuigingen onder de loep te nemen binnen de context van je uitdagingen in het ‘Hier en Nu’. ‘Gewaar zijn’ staat centraal in zijn professionele leven en privé. Wat zoveel zegt als dat het niet de feiten en/of de verschijnselen zelf zijn waar we last van hebben, maar eerder de interpretatie van dat wat wij ervaren. Door je ‘gewaar zijn’ ben je in staat anders te gaan kijken, beleven en te ervaren. Dat principe schept ontelbare mogelijkheden een grote innerlijke kracht tot verandering en acceptatie in jezelf te mobiliseren. Richard helpt jou met geduld en compassie te experimenteren met je eigen mogelijkheden en beperkingen. Soms één op één en soms samen met je groepsleden.

Yvonne Kerkhof

Yvonne is loopbaanprofessional, trainer en opleidingskundige en werkt voor haar eigen bedrijf N52º [52 graden noord] in Joure en Groningen.

‘Ik geloof in persoonlijk leiderschap. Dat je zelf de richting van je leven bepaalt. En dat je zelf, diep van binnen, weet welke richting je wilt gaan. Uit eigen ervaring weet ik dat het bepalen en vasthouden van je koers niet altijd makkelijk is. Je innerlijk kompas geeft je dan veerkracht en houvast.

De kern van mijn werk is mensen weer in contact te brengen met dit innerlijk kompas. Ik nodig je uit om de verbinding te maken tussen je hoofd en je hart, en daag je uit keuzes te maken, in je werk en in je leven, die in overeenstemming zijn met wie je werkelijk bent.

Het kompas waar ik zelf op vaar? De avonturier in mij die graag buiten de gebaande paden treedt, met een grenzeloze nieuwsgierigheid naar alles wat de mens beweegt en de wereld te bieden heeft.’